top of page
young-man-at-the-physio-therapy-2021-08-26-15-27-19-utc.jpg

D I E N S T E N

Klachten
medical-massage-at-the-leg-in-a-physiotherapy-cent-2021-08-26-20-00-09-utc.jpg

WELKE KLACHTEN HEEFT U?

Geef via de selector aan in welke regio u klachten heeft, om te zien wat wij voor u kunnen betekenen! Of bekijk onze overige diensten.

Sport & bewegen

SPORT &
BEWEEGAANBOD

Bij IJMed bieden we veel verschillende mogelijkheden om in beweging te komen en te blijven. We hebben meerdere groepen met verschillende doelgroepen. Voor meer informatie kunt u dit altijd bij uw fysiotherapeut vragen of even contact opnemen met ons door te bellen naar 0255 532211 of te mailen naar info@ijmed.nl

 

/ FysioFit:

Bij FysioFit kunt u onder begeleiding van onze fysiotherapeuten sporten in de trainingszaal. Er wordt een schema voor u opgesteld waar u wekelijks mee aan de slag kan. U heeft de keuze uit 1x per week of 2x per week sporten. De kosten voor dit jaar zijn te vinden op de tarievenlijst. De tijden om te komen sporten zijn in overleg. 

 

/ Kids 1,2 Move:

Het Kids 1,2 Move programma is een sportprogramma voor een actievere leefstijl, o.a. bij kinderen met (dreigend) overgewicht. Kinderen komen 1 of 2 keer per week sporten onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut. Door middel van sport en spel wordt er gewerkt aan het stimuleren van beweging, motoriek, gewicht en de gezondheid. Daarnaast worden ze het hele traject begeleid door diëtiste Anniek de Cuyper. Elke middag na schooltijd worden deze groepen gegeven. Na de intake en testen kijken we in welke groep het kind het beste past. 

/ GoldenSports:

Elke maandagochtend tussen 10.30-11.30 wordt er buiten gesport door de GoldenSports groep. Deze groep is toegankelijk voor alle 55+’ers die lekker gezellig willen bewegen. 

/ Zwanger en Fit:

Het Zwanger en Fit programma is bedoeld om zwangeren, onder begeleiding van een fysiotherapeut, te laten sporten. Bij voldoende aanmeldingen is er een vaste groep op de maandag- of donderdagavond. Het is ook mogelijk om op een ander moment in de week in een reguliere groep te komen sporten.

 

/ Beweeggroep Leefstijl:

De beweeggroep leefstijl is speciaal opgericht voor mensen die bezig zijn met afvallen en dit graag met mensen uit dezelfde doelgroep doen. We zorgen voor een gezellige, vertrouwde sfeer waarin iedereen mee kan doen en oefeningen ook aangepast kunnen worden naar jouw niveau. De groep sport op de maandag- of donderdagavond. 

ZF
FF
K12M
GS

GECOMBINEERDE LEEFSTIJLINTERVENTIE

Wilt u werken aan een gezondere leefstijl?  In het begin zal dit even wennen zijn, in je eentje nieuwe gewoontes aanleren is niet altijd makkelijk. Daarom bieden wij u ondersteuning via deelname aan een leefstijlprogramma, de zogeheten gecombineerde leefstijlinterventie.

Wat is een gecombineerde leefstijlinterventie?

Een gecombineerde leefstijlinterventie is een leefstijlprogramma waarin aandacht wordt besteed aan voeding, beweging, slaap, in- en ontspanning en het veranderen van uw leefgedrag. Het doel is een gezondere leefstijl en gewichtsvermindering. Het leefstijlprogramma dat wordt aangeboden heet Cool.

Wat is Cool?

Cool staat voor  ‘Coaching op leefstijl’. Het is een 2 jaar durend programma dat bestaat uit 8 individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten. Het programma wordt georganiseerd en uitgevoerd door een gediplomeerd leefstijlcoach.

Voor wie is het programma bedoeld?

Het programma is bedoeld voor mensen van 18 jaar en ouder, met overgewicht (BMI tussen de 25 en de 30) en een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, of met ernstig over gewicht (BMI van 30 of hoger).

Bij deelname aan Cool stelt u samen met de leefstijlcoach persoonlijke doelen op. Hier gaat u, in uw eigen tempo en op uw eigen manier, aan werken gedurende de looptijd van het programma. U heeft zelf de regie. De Leefstijlcoach motiveert en ondersteunt u hierbij.

Vergoeding

Het leefstijlprogramma COOL wordt door bijna alle zorgverzekeraars vanuit de basisverzekering geheel vergoed en heeft geen invloed op uw eigen risico. Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend! Er wordt verwacht dat je alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met je zelf geformuleerde verbeterstappen.

Aanmelden

Wilt u aan de slag gaan met uw leefstijl en denkt u dat u in aanmerking komt voor Cool?

Neem dan contact op met de praktijkondersteuner van uw huisarts of met uw huisarts. Die beoordeelt of u aan de voorwaarden voldoet en geeft u een verwijzing mee.

GLI
using-walker-during-physiotherapy-2021-08-26-15-43-09-utc.jpg

BEHANDELING AAN HUIS

Steeds meer mensen blijven op oudere leeftijd zelfstandig thuis wonen. Dit gaat niet altijd vanzelf en vaak is er ondersteuning nodig, zoals huishoudelijke hulp of thuiszorg. Fysiotherapie is in veel gevallen ook noodzakelijk om de ouder wordende mens zo lang mogelijk goed te laten functioneren. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om naar de praktijk te komen. Daarom bieden wij ook behandeling aan huis. In de meeste gevallen is dit ook wenselijk, omdat op die manier goed beoordeeld kan worden waar iemand in de thuissituatie tegenaan loopt.

Heeft u zelf behoefte aan behandeling aan huis? Of denkt u dat uw vader of moeder behoefte heeft aan fysiotherapeutische zorg in de thuissituatie? Neem gerust contact met ons op!

Behandeling

VERVOERSERVICE

Als u weer thuis komt vanuit het ziekenhuis, na een nieuwe heup of knie operatie, is het belangrijk om snel te kunnen starten met uw revalidatie. Dit gaat altijd het beste bij ons in de praktijk.

 

Maar wat als u niet zelf auto kan rijden? Woont u in IJmuiden en kan niemand uit uw omgeving u brengen? In overleg met uw therapeut kan gekeken worden of u in aanmerking komt voor onze vervoerservice. Onze chauffeurs kunnen u dan de eerste weken van huis naar de praktijk en weer terug vervoeren. Op deze manier garanderen wij u dat uw revalidatie op de beste manier kan plaatsvinden!

 

Wilt u meer informatie over onze vervoerservice en wilt u weten of u ervoor in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op of vraag uw fysiotherapeut om meer informatie.

IMG-20221025-WA0005.jpg
Vervoer
bottom of page