top of page
IJMed gebouw.jpg

P R A K T I J K

SAMEN STERK MET IJMED

Fysio- en oefentherapie praktijk IJMed is nieuw en oud tegelijkertijd. Een paar jaar geleden ontstaan uit Fysiotherapie Maas is het inmiddels een full-service praktijk met een breed spectrum aan specialiteiten en fysiotherapeuten die alles in het werk stellen voor de beste zorg.

Het enthousiaste team van IJMed Fysio- en oefentherapie gaat altijd patiëntgericht op zoek naar de beste behandelmethode voor een lichamelijke klacht. Met specialisaties als manuele therapie, sport-, kinder- en geriatrie fysiotherapie en een team therapeuten kunnen patiënten met vrijwel iedere klacht of ongemak bij IJMed terecht. Of het nu gaat om schouder-, rug- en nekklachten, overgewicht/obesitas, bekkenbodem- en incontinentieklachten, duizeligheid, hoofdpijn, longrevalidatie (COPD & COVID-19), neurologische aandoeningen (zoals CVA of FNS), hartrevalidatie of hartfalen reactivering, bij IJMed wordt er samen met de patiënt gewerkt aan een oplossing of verlichting.

IJMed werkt daarnaast ook aan de algemene fitheid en vitaliteit waarvoor programma’s als

Kids 1,2 Move, FysioFit, Tienerfitness, Zwanger en Fit, GoldenSports, en valpreventie

aangeboden worden.

Behandeling vindt plaats in de ruim opgezette praktijk aan de Grahamstraat 105 in IJmuiden,

maar voor ouderen is fysio- en oefentherapie aan huis ook mogelijk. En voor patiënten voor wie het zelfstandig bezoeken van de praktijk door een lichamelijk of ander ongemak niet mogelijk is, heeft IJMed een eigen vervoersservice waarmee patiënten opgehaald en weer thuis gebracht kunnen worden.

 

Wij zijn een lokale, moderne en klantgerichte fysio- en oefentherapiepraktijk voor iedereen die

preventie wil of behandeling nodig heeft. Wij zeggen dan ook: samen zijn we sterk, samen werken wij aan jouw beste vorm, fitheid en vitaliteit.

MENU1

SPECIALISMEN

IJMed heeft de volgende geregistreerde specialisaties in huis:

 

/ Manuele Therapie

Manuele therapie is een verdiepende masteropleiding binnen de fysiotherapie. Manuele therapie richt zich op het herstel van de beweeglijkheid in een gewricht. De meeste patiënten met nek- en rugklachten hebben baat bij een behandeling door de manueel therapeut. Daarnaast kan de manueel therapeut van toegevoegde waarde zijn bij de behandeling van alle andere gewrichtsklachten. Denk hierbij aan schouder-, elleboog-, pols-, heup- en enkelklachten. Binnen onze praktijk zijn Paul, Herald, Sabine en Shannon  geschoold als manueel therapeut. 

/ Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich vooral op (preventie van) sportblessures en revalidatie bij sporters van elk niveau.

De sportfysiotherapeut behandelt alle patiënten die een sportblessure of (ernstig) letsel hebben opgelopen door een sporttrauma, ongeacht de type sport. Bij spierletsels kan, indien noodzakelijk, aanvullend een echo worden gemaakt in de praktijk. De sportfysiotherapeut onderscheid zich als specialist op het gebied van sport specifieke beweeg analyses en sportgerichte oefentherapie. De behandeling richt zich op het zo snel mogelijk pijnvrij terugkeren naar uw sport. Binnen onze praktijk doet Laura de Quaasteniet momenteel de master opleiding tot sportfysiotherapeut. 

/ Oefentherapie Mensendieck

Naast fysiotherapeuten hebben wij ook oefentherapeuten Mensendieck in dienst. Zij hebben een andere opleiding gedaan dan onze fysiotherapeuten. De opleiding oefentherapie focust zich op het verbeteren en voorkomen van lichamelijke klachten en het bevorderen van een gezond bewegingsgedrag. Oefentherapie richt zich op het aanleren van oefeningen en bewegingen die helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de houding, het vergroten van de mobiliteit en het versterken van de spieren.

Oefentherapeut Roeland kan u helpen bij diverse aandoeningen, zoals rugklachten, nek- en schouderklachten, ademhalingsproblemen, stressgerelateerde klachten en
bewegingsproblemen. 

/ Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie is eigenlijk fysiotherapie voor ouderen, het gaat meestal om klachten die horen bij het ouder wordende lichaam. De geriatriefysiotherapeut heeft kennis opgedaan over de oudere patiënt en de specifieke ziektes die daarbij komen kijken. Naast ouderdomsklachten,  behandelt de geriatriefysiotherapeut ook neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, MS of dementie. Binnen onze praktijk is Sofie onze geriatriefysiotherapeut. Zij behandeld mensen zowel in de praktijk als aan huis.

 

/ Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen bij kinderen en jongeren van 0 t/m 18 jaar. Zij hebben gespecialiseerde kennis en vaardigheden met betrekking tot de motorische ontwikkeling, fysieke fitheid en houdingsaandoeningen op kinderleeftijd. Als uw kind problemen ondervindt met bewegen, zoals lopen, rennen, springen, schrijven of bij pijnklachten, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen persoon! De kinderfysiotherapeuten Agnes en Marlies zorgen op een leuke manier dat uw kind zich optimaal kan ontwikkelen. Ook werken wij vaak samen met een (school)arts, jeugdverpleegkundige, logopediste of diëtiste. De kinderfysiotherapeuten bij IJMed zijn ook werkzaam op verschillende basisscholen in IJmuiden: de Klipper, de Zefier, de Origion en de Pleiaden. Hierdoor hebben zij ook veel contact met leerkrachten en gymdocenten. Uw kind kan bij ons terecht met en zonder verwijzing van een arts.

specialismen
Kinderfysiotherapie
PRAKTIJKREGLEMENTEN

PRAKTIJK-REGLEMENTEN

senior Fysiotherapie
TARIEVEN & BETALINGSVOORWAARDEN
Veelgestele vragen
 • Worden mijn fysiotherapeutische behandelingen vergoed?
  Of en hoeveel behandelingen u vergoed krijgt is afhankelijk van uw aanvullende zorgverzekering (met uitzondering van fysiotherapie opgenomen in het basispakket). U kunt dus in de polis van uw zorgverzekeraar terugvinden hoeveel u precies vergoed krijgt. Mocht u er zelf niet uit komen. Belt u ons dan en wij zoeken het samen met u uit!
 • Welke behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen in het basispakket?
  Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit. Voor meer informatie verwijzen we u naar de website van de Rijksoverheid.
 • Hebben jullie een contract met mijn zorgverzekeraar?
  Dat hebben wij. Voor 2022 heeft IJMed contracten afgesloten met alle zorgverzeraars.
 • Wat zijn jullie openingstijden?
  De openingstijden van de praktijk (waarbinnnen wij behandelen en/of telefonisch bereikbaar zijn) zijn: Maandag: 07.30 – 21.00 uur Dinsdag: 07.30 – 18.00 uur Woensdag: 07.30 – 18.00 uur Donderdag: 07.30 – 21.00 uur Vrijdag: 07.30 – 18.00 uur In het weekeinde zijn wij op aanvraag ook geopend.
 • Kan ik zonder verwijzing bij jullie terecht?
  Ja, dat kan! Sinds enkele jaren is fysiotherapie direct toegankelijk. U heeft dus geen verwijzing van uw (huis)arts meer nodig. Mocht deze toch nodig blijken, dan bespreken we dit met u.
 • Hoe kan ik een afspraak maken of wijzigen?
  U kunt een afspraak maken of wijzigen door te bellen (0255-532211) of te mailen (info@ijmed.nl). Een afspraak maken kan ook door u aan te melden via de knop op de website.
 • Kan ik mijn afspraak afzeggen?
  Het is mogelijk om u afspraak af te zeggen. Als u dit minimaal 24 uur van tevoren doet kan dit kosteloos. Zegt u de afspraak niet tijdig af, dan zijn we genoodzaakt om 75% van het normaal geldende tarief bij u in rekening te brengen.
 • Wat neem ik mee naar een behandeling?
  Wij vragen u om naar elke behandeling een eigen (grote) badhanddoek mee te nemen. Daarnaast willen wij u vragen om bij de eerste afspraak een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart, rijbewijs) mee te nemen. Als u een verwijzing fysiotherapie van uw (huis)arts hebt gekregen neemt u deze ook mee.
 • Is het ook mogelijk om aan huis behandeld te worden?
  Ja, dat kan! In gevallen dat het nodig is geven wij de behandeling aan huis.
bottom of page