top of page
IJMed gebouw.jpg

P R A K T I J K

SAMEN STERK MET IJMED

Fysiotherapie praktijk IJMed is nieuw en oud tegelijkertijd. Twee jaar geleden ontstaan uit Fysiotherapie Maas is het inmiddels een full-service praktijk met een breed spectrum aan

specialiteiten en fysiotherapeuten die alles in het werk stellen voor de beste zorg.

Het enthousiaste team van IJMed Fysiotherapie gaat altijd patiëntgericht op zoek naar de

beste behandelmethode voor een lichamelijke klacht. Met specialisaties als manuele

therapie, sport-, kinder- en geriatrie fysiotherapie en een team therapeuten kunnen patiënten met vrijwel iedere klacht of ongemak bij IJMed terecht. Of het nu gaat om schouder-, rug- en nekklachten, overgewicht/obesitas, bekkenbodem- en incontinentieklachten, oncologische fysiotherapie, duizeligheid, hoofdpijn, longrevalidatie (COPD & COVID-19), neurologische aandoeningen, hartrevalidatie of hartfalen reactivering, bij IJMed wordt er samen met de patiënt gewerkt aan een oplossing of verlichting.

IJMed werkt daarnaast ook aan de algemene fitheid en vitaliteit waarvoor programma’s als

Kids 1,2 Move, FysioFit, Tienerfitness, Zwanger en Fit, GoldenSports, en valpreventie

aangeboden worden.

Behandeling vindt plaats in de ruim opgezette praktijk aan de Grahamstraat 105 in IJmuiden,

maar voor ouderen is fysio aan huis ook mogelijk. En voor patiënten voor wie het zelfstandig

bezoeken van de praktijk door een lichamelijk of ander ongemak niet mogelijk is, heeft

IJMed een eigen vervoersservice waarmee patiënten opgehaald en weer thuis gebracht

kunnen worden.

 

Wij zijn een lokale, moderne en klantgerichte fysiotherapiepraktijk voor iedereen die

preventie wil of behandeling nodig heeft. Wij zeggen dan ook: samen zijn we sterk,

samen werken wij aan jouw beste vorm, fitheid en vitaliteit.

MENU1

SPECIALISMEN

IJMed heeft de volgende geregistreerde specialisaties in huis:

 

/ Manuele Therapie

Manuele therapie is een verdiepende masteropleiding binnen de fysiotherapie. Manuele therapie richt zich op het herstel van de beweeglijkheid in een gewricht. De meeste patiënten met nek- en rugklachten hebben baat bij een behandeling door de manueel therapeut. Daarnaast kan de manueel therapeut van toegevoegde waarde zijn bij de behandeling van alle andere gewrichtsklachten. Denk hierbij aan schouder-, elleboog-, pols-, heup- en enkelklachten. Binnen onze praktijk zijn Paul, Herald, Sabine en Shannon  geschoold als manueel therapeut. 

/ Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie richt zich vooral op (preventie van) sportblessures en revalidatie bij sporters van elk niveau.

De sportfysiotherapeut behandelt alle patiënten die een sportblessure of (ernstig) letsel hebben opgelopen door een sporttrauma, ongeacht de type sport. Bij spierletsels kan, indien noodzakelijk, aanvullend een echo worden gemaakt in de praktijk. De sportfysiotherapeut onderscheid zich als specialist op het gebied van sport specifieke beweeg analyses en sportgerichte oefentherapie. De behandeling richt zich op het zo snel mogelijk pijnvrij terugkeren naar uw sport. Binnen onze praktijk doet Laura de Quaasteniet momenteel de master opleiding tot sportfysiotherapeut. 

/ Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is specialist op het gebied van bewegen bij kinderen en jongeren van 0 t/m 18 jaar. Zij hebben gespecialiseerde kennis en vaardigheden met betrekking tot de motorische ontwikkeling,fysieke fitheid en houdingsaandoeningen op kinderleeftijd. Wanneer uw kind problemen ondervindt met bewegen, dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen persoon! De kinderfysiotherapeuten Agnes en Marlies zorgen in een informele en ongedwongen setting dat uw kind zich optimaal kan ontwikkelen. Ook werken wij vaak samen met een (school)arts, jeugdverpleegkundige, leerkracht, gymdocent, logopediste of diëtiste. Uw kind kan bij ons terecht met en zonder verwijzing van een arts.

/ Geriatriefysiotherapie

Geriatriefysiotherapie is eigenlijk fysiotherapie voor ouderen, het gaat meestal om klachten die horen bij het ouder wordende lichaam. De geriatriefysiotherapeut heeft kennis opgedaan over de oudere patiënt en de specifieke ziektes die daarbij komen kijken. Naast ouderdomsklachten,  behandelt de geriatriefysiotherapeut ook neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, MS of dementie. Binnen onze praktijk is Sofie onze geriatriefysiotherapeut. Zij behandeld mensen zowel in de praktijk als aan huis.

 

/ Oncologie

De fysiotherapeut begeleid mensen voor, tijdens en na hun oncologisch traject. Hierbij worden de bijkomende lichamelijke gevolgen van de behandeling en de ziekte aangepakt. Dit kan door middel van het trainen van de algehele gezondheid of specifieke oefeningen voor een bepaald gebied. Binnen onze praktijk is Sarah onze oncologiefysiotherapeut. 

 

/ Oedeem

Als gevolg van bepaalde aandoeningen of behandelingen (denk aan chemotherapie) kan het lichaam vocht gaan vasthouden. Hierdoor merk je bijvoorbeeld dat je enkels, handen, benen of armen dikker worden of zwaar en vermoeid aanvoelen. Hiervoor kunnen oefeningen meegegeven worden ter bevordering van de afvoer en de therapeut kan het lymfesysteem helpen met de afvoer van het overtollige vocht. Binnen onze praktijk is Sarah onze oedeemfysiotherapeut.

specialismen
Kinderfysiotherapie
PRAKTIJKREGLEMENTEN

PRAKTIJK-REGLEMENTEN

senior Fysiotherapie
TAVIEREN & BETALINGSVOORWAARDEN
Veelgestele vragen
bottom of page