top of page
thekla_edited.jpg

Marlies

9912904804

Fysiotherapie, Master in kinderfysiotherapie

Over mij:

Mijn naam is Marlies Olthof en ik ben gespecialiseerd in kinderfysiotherapie en Kids 1,2 Move.
Ik ben nu bijna 10 jaar werkzaam in het mooie vak fysiotherapie. Vlak na mijn afstuderen ben ik gestart met het werken op de kinderafdeling van Heliomare. Hier heb ik een aantal jaren ervaring opgedaan bij kinderen met neurologische- en chronische aandoeningen. Daarnaast heb ik nog een jaar in het speciaal onderwijs gewerkt.

Dit maakte mij zo enthousiast over het vak kinderfysiotherapie, dat ik in 2012 ben gestart met de Master kinderfysiotherapie. Deze heb ik ondertussen afgerond en binnen IJMed behandel ik de groep kinderen tussen de 0 en 16 jaar. Mijn specifieke aandachtsgebieden zijn zuigelingen, peuters, overgewicht bij kinderen en kinderen met sportblessures. Daarnaast behandel ik volwassenen met neurologische aandoeningen. Sinds kort ben ik vanwege mijn specialisaties ook werkzaam op de kinderpoli van het Spaarne Gasthuis.

Fysiotherapie is helemaal mijn vak! Dit omdat wij als fysiotherapeut nooit stil hoeven te zitten en ik de hele dag in contact ben met een diversiteit van kinderen en ouders. Ik vind het fijn dat ik als kinderfysiotherapeut kinderen en ouders vaak laagdrempelig kan adviseren en behandelen. Ondanks de klachten komen kinderen vaak met plezier naar onze praktijk toe. Ik vind het fijn dat ik dit gevoel kan creëren.

Naast mijn werk kom ik heel graag op het strand om te beachvolleyballen in de zomer of uit te waaien in de winter. Daarnaast ben ik op sportgebied een fanatiek hardloper en volleyballer.

bottom of page