top of page
thekla_edited.jpg

Marlies

9912904804

Fysiotherapie, Master in kinderfysiotherapie

Over mij:

Mijn naam is Marlies Olthof en ik ben gespecialiseerd in kinderfysiotherapie. Het mooie aan het vak kinderfysiotherapie is dat ik een diversiteit aan kinderen en jongeren van 0 t/m 16 jaar zie in de praktijk. Van kleine baby tot jong volwassenen en hun ouders. Het is leuk en interessant om zoveel verschillende vragen van ouders en kinderen te krijgen en ze hierbij te helpen. Van een simpele vraag over het lopen, springen of schrijven tot een complexe revalidatie na een operatie. Ondanks de klachten komen kinderen vaak met veel plezier naar onze praktijk toe.

Ik zelf ben ondertussen alweer ruim 10 jaar werkzaam in de ‘mooiste’ plaats van Noord-Holland, maar hiervoor heb ik o.a. op Heliomare en in het speciaal onderwijs gewerkt.

Ondanks dat het vak kinderfysiotherapie al lang bestaat, krijg ik vaak de vraag welke kinderen ik nu eigenlijk zie of behandel. Ik zie zuigelingen met een voorkeurshouding, peuters met vragen over het lopen, kinderen met problemen in de motoriek (rennen, springen, klimmen), kinderen met overgewicht, schrijfproblemen, sportblessures en kinderen die bijvoorbeeld veel bewegingsonrust hebben.

Ik ben niet alleen werkzaam op de praktijk, maar ook op basisschool de Klipper in IJmuiden en op de kinderorthopedie polikliniek van het Spaarne Gasthuis. Ook werk ik veel samen met de collega’s van het consultatiebureau, de GGD Kennemerland en SportSupport hier in de regio.

Naast dat ik hier in de praktijk heel veel kinderen mag zien en begeleiden, ben ik ook trotse moeder van dochter Milou. Samen met haar ben ik ook altijd in beweging (het liefst buiten), net zoals onze praktijk! Op de fiets naar het strand, klimmen en klauteren in de speeltuin, zwemmen, wandelen, ouder&kind gym en nog veel meer!

bottom of page