top of page

Fit de zwangerschap door met Zwanger en Fit


Zwanger zijn wil niet zeggen dat je negen maanden stil op de bank moet gaan zitten, in tegendeel. Hoe fitter je bent, hoe beter voor jezelf én je kind! Maar is hardlopen slim of kun je beter wandelen? Of fitnessen? Welke beweging is verantwoord en veilig en wat kun je die negen maanden maar beter even laten?


“Tijdens je zwangerschap kun je heel goed en verantwoord in beweging blijven”, vertelt Laura de Quaasteniet, een van de fysiotherapeuten bij IJMed die de Zwanger en Fit trainingen geeft. “Alleen moet je als je net zwanger bent niet ineens intensief gaan sporten als je daarvoor weinig aan beweging deed. Maar gaan of blijven bewegen tijdens je zwangerschap is supergezond voor moeder en baby. Diverse onderzoeken hebben bewezen dat vrouwen die tijdens hun zwangerschap regelmatig actief bezig zijn minder risico lopen op complicaties tijdens de zwangerschap en de bevalling.


“Oefeningen als springen of hardlopen zijn over het algemeen minder prettig als de zwangerschap vordert, maar dat is voor iedereen anders. Er zijn ook niet echt vaste regels voor wat kan en niet kan. Wat we altijd wel zeggen, maar dat geldt eigenlijk in alle gevallen: ‘luister naar je lichaam’. Dan weet je ook tijdens je zwangerschap uiteindelijk wel wat goed voor je is.”


Bij IJMed helpen we je verstandig én fit door je zwangerschap heen. Je kunt bij ons daarvoor één keer per week samen met andere zwangere vrouwen onder de begeleiding van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten sporten. De Zwanger en Fit-trainingen zijn elke week weer anders, waardoor fit tijdens je zwangerschap leuk en uitdagend blijft. Wil je meer informatie of je direct meedoen, neem dan gerust contact op met IJMed: 0255 53 22 11 of via mail: info@ijmed.nl

Comentários


bottom of page