top of page

Terugblik opening Beweegroute 21 januari 2023Agnes was er al maanden mee bezig. De Beweegroute. Maar nu was het eindelijk zo ver. Op 21 januari werd onder leiding van wethouder Marianne Steijn de Beweegroute officieel geopend. Door IJmuiden is een route van 3.5 of 6.5km uitgestippeld die wandelend of hardlopend gevolgd kan worden. Onderweg kom je dan verschillende paaltjes tegen die je met een app kunt scannen. Als je de QR-code met je telefoon gescand hebt, krijg je een aantal oefeningen te zien op je telefoon die je dan ter plekke kunt uitvoeren. Wanneer je de oefening uitgevoerd hebt, kan je de route weer vervolgen.


Onder leiding van Agnes en met hulp van Maartje werd de route gevolgd. Met een groepje van ongeveer 15 mensen werd fanatiek gewandeld en werden de oefeningen uitgevoerd. Hier en daar werd een aanwijzing gegeven, maar er klonken vooral aanmoedigingen voor elkaar. Want de oefeningen kunnen op verschillende niveaus uitgevoerd worden. Voor beginners en voor wat meer gevorderde sporters.


Aangekomen bij de praktijk zorgde daar onze gastvrouw Romana dat de deelnemers het weer een beetje warmer kregen, want met de mist en maar 2 graden buiten moest er stevig doorgewandeld worden en fanatiek geoefend worden om het een beetje warm te krijgen. Maar de thee, koffie en wat lekkers zorgden ervoor dat iedereen weer klaar was voor de terugweg.


Voor wie het nog interessant vindt om meer te lezen over het tot stand komen van de Beweegroute, Agnes heeft nog een interview gegeven op de lokale radio (Radio Beverwijk).

Het fragment is als het goed is nog terug te luisteren via: https://www.radiobeverwijk.nl/uitzendinggemist/player/?file=Vrijdag-18.mp3

Vanaf minuut 9.48 is Agnes aan het woord.Foto: Reinder Weidijk


Comments


bottom of page