top of page

Wat is sensomotorische informatieverwerking?Sensomotorische informatieverwerking is een lastig begrip. Veel mensen kennen sensorische informatieverwerking als SI of als zintuiglijke prikkelverwerking. Ook horen we vaak de termen  ‘gevoelig voor prikkels’ of ‘hoogsensitief’.


Elke dag, de hele dag door krijgen we informatie binnen van onze zintuigen (oren, ogen, neus, mond, handen). Bij veel kinderen gaat dit allemaal vanzelf, maar niet bij alle kinderen. Iedereen kent wel een kind wat veel wiebelt op zijn stoel, een kind wat niet in een klimrek durft te klimmen of een kind wat bepaalde kleding niet aan wil. Dit kan er mee te maken hebben dat je zintuiglijke informatieverwerking het niet zo goed doet. Dit is voor de omgeving, maar ook voor het kind zelf heel vervelend. Je wilt niet dat je kind boos, verdrietig of onrustig is.


De kinderfysiotherapeut kan helpen de sensorische informatieverwerking beter te laten verlopen. Dit is soms een puzzel, maar die gaan we samen oplossen.Voor kinderen is de therapie gelukkig altijd erg leuk, want we kijken wat het kind graag wil doen en het gaat altijd spelenderwijs.


In dit filmpje zie je hoe een kind aankijkt tegen sensorische informatieverwerking (Engelstalig). Herken jij je kind hierin en wil je tips krijgen, meld je aan!   


Heb je vragen? Stuur een mail naar info@ijmed.nl of bel ons op 0255-532211 om een afspraak te maken bij Agnes of Marlies, onze SI therapeuten.Comments


bottom of page